Net zoals Apple in het najaar een nieuwe iPhone lanceert, zo brengt Samsung in het voorjaar een nieuwe Galaxy S-topmodel. Een analist voorspelt dat deze S5 zal beschikken over een WQHD-scherm en een vingerafdruksensor.

De analist meent dat Samsung voor het eerst twee versies van de S-telefoon zal uitbrengen. De Prime- en Standard-uitvoering verschillen qua gebruikte hardware maar ook qua de materialen van de behuizing, luidt het. Die opdeling zou vergelijkbaar zijn met de tweedeling iPhone 5s en 5c.

De S5 Prime zou in aluminium uitgevoerd zijn. Samsung-topman Lee Young Hee had recent aangegeven dat het bedrijf veel extra aandacht zou besteden aan design. Een metalen uitvoering zou ook de traditionele kritiek op de S-lijn ondermijnen, dat deze topmodellen door de gebruikte plastic minder luxe ogen dan concurrenten als de iPhone of de HTC One.

Pronkstuk wordt het 5,2-inch AMOLED-scherm waarop een resolutie van 2.560 x 1.440 (WQHD) in een 16:9-beeldverhouding verschijnt.

Het is nog koffiedik kijken wanneer de S5 wordt aangekondigd. Over een kleine maand is het Mobile World Congress in Barcelona, maar naar alle waarschijnlijk zal Samsung deze beurs niet aangrijpen om een nieuw topmodel te presenteren. Wellicht gebeurt dat op een eigen event ergens in het voorjaar.