Om gebruikte Digiboxen, Digicorders en modems een tweede leven te geven, werkt Telenet samen met de beschutte werkplaats BW Imsir. We volgen een toestel doorheen de werkplaats.Telenet krijgt regelmatig toestellen terug van klanten. Dat kunnen defecte Digicorders zijn of Digiboxen van mensen die een duurder toestel kopen. Het oude toestel gaat niet de vuilbak in, maar wordt eerst geïnspecteerd. Toestellen die goed genoeg zijn voor hergebruik worden klaargemaakt voor een tweede carrière.

De toestellen komen ongesorteerd de werkplaats binnen. Daar worden ze uitgepakt en wordt de rommel van de waardevolle voorwerpen gescheiden. Kabels, snoeren, plastic en karton gaan meteen naar de recyclage. De toestellen zelf worden apart gehouden voor de volgende stap.
 

Uitpakken en triëren


Lege batterijen, documenten en kaarten worden ook apart gehouden. De kaarten uit de Digibox worden voor Telenet ook gerecupereerd. Telenet betaalt immers licenties voor de technologie in de kaarten. En zo kan Telenet behoorlijk wat licentiegelden recupereren.
 

Triage van batterijen, papieren en kaarten