Toon alles (4)
Eric  Beeckmans

Bekabeling

De laatste klus die je wacht is alles bekabelen. En afhankelijk van de gekozen oplossing zal je flink wat meters kabel moeten wegwerken. Wie koos voor een AV-receiver en speakers wist natuurlijk op voorhand waar hij aan begon.

Maar ook de bekabeling van de projector zelf is niet te onderschatten. Die bevindt zich immers per definitie ergens achteraan in de kamer. De AV-receiver en bronnen staan meestal vooraan. Dat betekent dat je een HDMI-kabel moet wegwerken die de twee verbindt.

Afhankelijk van hoeveel omwegen je tussen die twee moet nemen om de kabel te verbergen, heb je al snel een kabel van tien meter nodig. Zelfs al is de kortste afstand tussen de twee toestellen in rechte lijn een meter of vier. Meet de benodigde lengte op voorhand uit met een eind touw.

Een alternatief om die kabel korter te houden is de AV-receiver en bronnen achteraan, in de nabijheid van de projector te plaatsen. Met een goed geplaatst IR-oog hoeft de bediening dan niet moeilijker te zijn. Voor de luidsprekers maakt het weinig uit. In het eerste scenario heb je lange kabels nodig voor je surround-speakers, in het tweede scenario heb je lange kabels nodig voor de front- en center-speakers. 

gerelateerde items