JBL voegt vier hoofdtelefoons toe aan zijn J-serie. De nieuwkomers zijn geschikt voor smartphone- en tabletgebruikers, en krijgen een universele remote met microfoon mee in de aansluitkabel. 

Tot nu toe trof je in JBL's J-Serie twee soorten hoofdtelefoons aan: modellen zonder afstandsbediening en exemplaren met een iOS-compatibele remote.

De nieuwe modellen pakken het anders aan. Zij krijgen immers een remote mee die geschikt is voor de meeste gangbare smartphones, ook als ze met Android, BlackBerry of een ander besturingssysteem werken.

In combinatie met de geïntegreerde microfoon wordt het daarmee mogelijk om muziek en oproepen in goede banen te leiden.

Diversiteit
Bij de vier nieuwkomers is het al diversiteit dat de klok slaat. Zo zien we een over-ear model, een on-ear exemplaar en twee in-ear-hoofdtelefoons.

Die laatste - de J22a (49,99 euro) en J33a (69,99 euro) - zijn ook meteen de meest budgetvriendelijke exemplaren, en zouden volgens JBL garant staan voor een helder geluid met krachtige bassen.

Ooradapters in verschillende maten moeten voor een goed draagcomfort zorgen, terwijl de platte kabel knoopjes vermijdt en langer mee zou moeten gaan.

Daarnaast zijn er nog de J55a (89,99 euro) en J88a (139,99 euro), een on-ear en over-ear model. Ook hier belooft JBL een uitgebalanceerde klank met een stevig laagbereik.

Beide modellen beschikken dan ook over JBL's Pure Bass-technologie, maar waar de J55a het doet met 40 millimeter drivers, krijgt de J88a 50 millimeter grote exemplaren mee.

Om beide hoofdtelefoons makkelijker transporteerbaar te maken, kunnen de oorcups van de J55a en J88a bovendien eenvoudig worden ingeklapt en is de kabel verwijderbaar.