Met de NA7004 zet Marantz z'n eerste netwerkspeler in de markt. Het toestel streamt niet alleen muziek vanaf een netwerk, maar heeft eveneens voorzieningen aan boord voor de iPod en USB-media. Ook internetradio en een hoogwaardige DAB/FM-radiotuner ontbreken niet op het appel.

Marantz schuift de gloednieuwe NA7004 naar voor als de ideale uitbreiding voor iedere bestaande audio- of av-set. Met een behuizing in de gekende huisstijl van de fabrikant, valt de NA7004 naadloos in te passen bij andere apparatuur.

Onder de kap gaan heel wat technologie en features schuil die het beste uit digitale media moeten halen. De DAC die onder de kap van de behuizing zit (CS4398) deelt de NA7004 met de SA-KI Pearl Lite cd-speler. Daarnaast zijn ook de eigen HDAM-S2 circuits aanwezig voor een snelle signaalverwerking, en zorgt de nieuwe M-DAX2-technologie voor een betere weergavekwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden.

Streamer, DAC en radiotuner
Opvallend is de USB DAC-modus, waarmee de NA7004 inzetbaar is als externe DAC voor een computer waarop audiobestanden opgeslagen zijn. De USB-ingang op het voorpaneel is dan weer aangepast op maat van de iPod en iPhone, waaraan de NA7004 een digitaal signaal kan onttrekken langs deze weg.

Daarnaast kan de Marantz NA7004 ook dienst doen als externe DAC voor andere apparaten via de coaxiale en optsiche digitale ingang op de achterzijde. Het toestel weet daarbij raad met signalen tot 192 kHz/24-bit.
 


Radioliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de vTuner-functie, een portaal voor duizenden online radiozenders. Wie liever naar radio luistert in een meer klassieke vorm, kan een beroep doen op de ingebouwde DAB/FM-tuner. Ook Napster en Last.fm worden ondersteund, al is de werking van deze laatste diensten regiogebonden.