Toon alles (5)
Jamie Biesemans

6,1 inch voor 449 euro

Er wordt dus hoger in de markt gemikt, maar wel met concurrentiele prijzen. Op CES en ook op de Belgische event in het Atomium viel de Ascend Mate te bewonderen, met een 6,1 inch IPS-scherm. Zo’n tablet-telefoonhybride moet de strijd aangaan met vlaggenschepen als Galaxy Note 2 van Samsung. De introductie van het reusachtig apparaat op is gepland voor april, met een zeer scherpe prijs van 449 euro. De Note 2 kost honderd euro meer.

Volgens Huawei kan zo’n prijsverschil, omdat het Chinese bedrijf veel intern ontwikkeld en fabriceert. Onder andere de quadcore-processors worden binnenshuis gemaakt, wat volgens de Graaf nog bijkomende pluspunten levert. Zo zou Hauwei zijn toestellen veel zuiniger kunnen maken dan de concurrentie, zodat ze op een batterijlading langer meegaan dan verwacht.

Afgaande op een korte kennismaking met de Mate vertaalt dat prijsverschil zich niet in een trager toestel of een minderwaardig scherm. Ook de afwerking is bepaald van een laag niveau, al oogden de telefoons die wij kort zagen qua bouwkwaliteit niet op de hoogte van een Apple of Nokia, bijvoorbeeld.

De Ascend Mate draait Android 4.1, bevat een quadcore-processor aan 1,5 GHz, een 8 megapixelcamera achteraan. We zijn zeker benieuwd om te zien of de 4.050 mAh batterij zo'n groot scherm lang van stroom kan voorzien.
gerelateerde items