Toon alles (5)
Redactie  FWD

Moderne woning in Israël
Bij de complete renovatie van hun huis in de buurt van Tel Aviv was het voor dit Israëlisch echtpaar heel duidelijk wat ze wilden. Een prachtig minimalistisch interieur, zonder rommel. De binnenhuisarchitect maakte een modern ontwerp met gebruik van rechte lijnen in combinatie met een licht gekleurd decor om opvallende, lichte en open ruimtes te creëren.

Met het ontwerp op tafel was de vraag hoe er muziek toegevoegd kon worden zonder afbreuk te doen aan het zorgvuldig ontworpen interieur. Er werd gekozen om de Amina-luidsprekerpanelen in een Home Theater-opstelling te positioneren. Aan de voorkant werden ze links, in het midden en rechts in het plafond van de valse wand met de plasma-tv geplaatst. Dankzij de brede afstraling van de luidsprekers denken luisteraars dat het geluid uit de tv komt in plaats van uit het plafond. De luidsprekers aan de achterkant bevinden zich aan weerszijden van het kunstwerk in de muur. Daarnaast zijn er ook nog Amina-luidsprekers geïnstalleerd in de keuken en in de slaapkamer.

Het resultaat? Een tevreden echtpaar met een stijlvolle woning die een in het oog springend interieur weet te combineren met audio van hoge kwaliteit.

150 jaar oude eetzaal
Toen het prestigieuze Cheltenham College een nieuw geluidssysteem wilde in hun eetzaal, die ook voor tal van evenementen gebruikt wordt, was de visie duidelijk: het moest beter zijn dan het vorige systeem én onzichtbaar.

Maar hoe plaats je luidsprekers in houten panelen van 150 jaar oud? Eerst en vooral werd de positie van de luidsprekers bepaald om de grote eetzaal voldoende flexibiliteit te geven. De hal is verdeeld in vier zones, zodat dezelfde muziek op verschillende geluidsniveaus afgespeeld kan worden. Zo kan die wat zachter staan in het eetgedeelte, terwijl de leerlingen op de dansvloer uit de bol gaan.

Eenmaal de luidsprekerposities bepaald waren, werden op die plekken de eikenhouten panelen eruit gehaald. De achterzijden waar de Amina’s moesten komen, werden een stuk uitgefreesd. Gezien de leeftijd en de toestand van de panelen een hele uitdaging. Vervolgens werden de Amina-luidsprekers werden in de houten panelen geplaatst, waarna de panelen teruggezet konden worden. Verbazingwekkend genoeg bleken de stevige eikenhouten panelen de oplossing te zijn, en niet het probleem.

Voor meer technische details over de luidsprekers en een installatievideo kun je kijken op www.amina.co.uk. De distributeur voor de Benelux is BMB Electronics, www.bmbelectronics.eu.
 

gerelateerde items