Acer kondigde vier nieuwe smartphones aan tijdens IFA 2015. Drie smartphones met Android en één met Windows 10. De nieuwe smartphones beschikken allemaal over innovaties. Zoals het Acer BluelightShield, dat blootstelling van de gebruiker aan blauw licht vanaf het scherm regelt. Of DTS Studio Sound dat voor hoogwaardige geluidskwaliteit zorgt bij het afspelen van muziek en films.

Fotografie
Fotografiefans kunnen ook met de modellen uit de voeten: de belichting en scherpstelling zijn afzonderlijk af te stellen. Ook is er de Bright Magic photomodus die ervoor zorgt dat een selfie altijd onder de beste lichtomstandigheden wordt getoond. De nieuwe frontcamera heeft een groothoeklens.

Kinderslot

Andere handige functies in de serie zijn de Acer QuickMode gebruikersinterface met drie aangepaste lay-out opties. Ontwikkeld voor specifieke gebruikersgroepen: de standaardmodus voor wie al handig is met smartphones, de easy-modus voor wie er net mee is begonnen en de basismodus met een reeks beschermende opties voor kinderen. Naast de basismodus hebben deze toestellen allemaal een Kids Center: een beschermde omgeving met ouderlijk toezicht (kinderslot). De Acer Aid Kit, een set van drie tools die telefoonprestaties, batterijbeheer en het back-up en herstelsentrum monitort, ondersteunt mensen bij het optimaal gebruikmaken van al deze functies.