In Europa is er geen elektronicabeurs zo belangrijk als IFA, dat zoals elk jaar in september doorgaat in Berlijn. Dit jaar bleven schijnbaar de grote aankondigingen uit, al werd er wel veel boeiende producten voorgesteld. Het is bovendien duidelijk dat 2016 veel interessante nieuwigheden zal brengen.

De IFA, of Internationale Funkausstellung Berlin, bestaat al sinds 1926. Inmiddels is de beurs in Messe Berlin uitgegroeid tot een gigant, waar zowel grote AV-reuzen, audiomerken, bouwers van mobiele producten, witgoedfabrikanten en veel meer hun nieuwe waren etaleren. In heel wat van die segmenten is september het begin van het belangrijkste verkoopmoment, met een climax in december en januari. De meeste merken gebruiken IFA dus graag om hun nieuwste producten te tonen, net op tijd om consumenten en inkopers van winkelketens te verleiden.

Elders op FWD lees je meer over de nieuwe producten van verschillende merken. Maar wat zijn de grotere trends in de stortvloed van aankondigingen? Tijd om ze op een rij te zetten!