Speciale modellen
Sony voegde ook drie ‘specialere' modellen toe aan de XBA-serie. Het gaat hier in de eerste plaats om de XBA-NC85D, de kleinste digitale noise-cancelling (DNC) oortelefoon ter wereld. Dankzij het kleine formaat van het BA-diafragma is er genoeg ruimte om een energiezuinige DNC-processor met microfoon én herlaadbare batterij in de oortelefoon te integreren. Hierdoor mag dit model zich bovendien de eerste 'box free' digitale noise-cancelling oortelefoon ter wereld noemen.

 

Vervolgens is er ook de XBA-BT75, die beschikt over ingebouwde Bluetooth-ontvanger. Zo wordt het mogelijk om draadloos muziek te streamen van een Bluetooth-compatibel toestel. Net als bij de XBA-NC85D is ook hier een ingebouwde herlaadbare batterij aanwezig. Handig is dat de bijgeleverde draagtas een eigen batterij heeft, zodat die kan functioneren als draagbaar oplaadstation voor de oortelefoon.

 

 

Tenslotte biedt de XBA-S65 een oplossing voor muzikaal aangelegde sporters. Het design – dat ontworpen is naar de vorm van het oor – maakt een stevige bevestiging mogelijk. Bovendien is deze oortelefoon wasbaar en zorgt de waterdichte filmcoating ervoor dat de driver beschermd wordt tegen spetters en korte onderdompeling in water. Een training in de regen en zelfs een korte douche na een training kunnen perfect met dit model, aldus Sony.

De nieuwe XBA-serie oortelefoons van Sony zijn verkrijgbaar vanaf april. Details over prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

2/2
gerelateerde items