Kiefer Sutherlands doortastende CTU-antiterrorismeagent Jack Bauer heeft de afgelopen jaren wat meegemaakt in de populaire tv-serie 24...Hij verloor zijn vrouw, zag meerdere werkpartners een gewelddadige dood sterven, moest bij een van hen een arm afhakken en een andere een kogel door het hoofd jagen om een aanslag te verijdelen. Alsof dat nog niet genoeg was, verbleef hij ook nog enkele jaren in een Chinees heropvoedingskamp en nam hij twee keer de wapens op tegen een rogue gegane ex-collega.

Veel meer dan een normaal mens lijden kan, denk je dan, maar Jack Bauer is uiteraard geen ordinaire dagloner. Hij is de incarnatie van een krachtdadiger Amerika, dat na de aanslagen van 11 september 2001 zijn tanden durft te laten zien aan alle vijandige mogendheden die het op de home of the brave hebben gemunt.

Maar 9/11 ligt ondertussen al acht ‘24’-seizoenen achter ons, en Sutherlands tegen de tikkende klok inhossende held heeft ondertussen zijn échte momenten van relevantie al eventjes achter de rug. Een van de redenen waarom hoofdproducer Howard Gordon en zijn team besloten om er na het achtste seizoen de brui aan te geven.

FWD Magazine ging op de koffie bij Howard Gordon voor een openhartig gesprek en een terugblik op acht seizoenen 24.