Toon alles (9)
Dries Cludts

Hoe bereid ik mijn toestel voor?

Voordat je straks iOS 7 gaat installeren, zijn er een paar dingen die je nu al kan doen om de update zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Zorg er eerst en vooral voor dat je iPhone of iPad nu reeds over de nieuwste iOS-versie beschikt. Voor de iPhone 5 betekent dat iOS 6.1.4, voor alle andere toestellen betekent dat iOS 6.1.3. Je kan nagaan welke versie op jouw toestel draait door te navigeren naar ‘Instellingen’ en vervolgens te kiezen voor ‘Algemeen’, ‘Info’.

Daarnaast doe je er goed aan om alvast een back-up te maken naar iCloud of iTunes, voor het geval er iets zou mislopen tijdens de update.

  • iCloud: Navigeer op je toestel naar ‘Instellingen’, ‘iCloud’, ‘Reservekopie en opslag’ en kies voor de optie ‘Maak nu reservekopie’.
  • iTunes: Sluit je toestel aan op een computer met iTunes. Klik in iTunes op het menu ‘Archief’ en navigeer naar ‘Apparaten’, ‘Maak reservekopie’.


Een meer uitgebreide uitleg over het maken van een reservekopie en hoe je die vervolgens terug op je toestel zet, kan je in dit document nalezen.

Ten slotte zal Apple vermoedelijk nog een nieuwe versie van iTunes uitbrengen voor de lancering van iOS 7. Als je van plan bent om je toestel te updaten via iTunes, doe je er goed aan om eerst te deze nieuw versie (iTunes 11.1) te installeren van zodra ze beschikbaar is.

gerelateerde items