Toon alles (9)
Dries Cludts

Hoe krijg ik de update zo snel mogelijk?

Zoals hierboven reeds werd vermeld, wordt verwacht dat iOS 7 bij ons omstreeks 19 uur beschikbaar zal zijn. Dat betekent echter niet dat je de update ook onmiddellijk op je iPhone of iPad zal kunnen installeren.

Apple kan iOS 7 nu eenmaal niet naar iedereen tegelijk uitrollen. Als de honderden miljoenen iOS-gebruikers allemaal tegelijk de update proberen te installeren, zouden de servers het begeven. Daarom wordt de update in fasen uitgerold.

Je toestel controleert automatisch of er updates beschikbaar zijn, maar wie echt niet kan wachten, kan ook handmatig nagaan of de update beschikbaar is. Navigeer daarvoor naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘Software-update’. Je toestel zoekt nu naar beschikbare updates. Is de update beschikbaar, dan kies je voor ‘Download’ om hem binnen te halen.

Om naar updates te zoeken via iTunes, verbind je het toestel met je computer. Selecteer je iPhone of iPad in iTunes onder ‘Apparaten’ en kies voor ‘Zoek naar update’ in het paneel ‘Overzicht’. Als er een update beschikbaar is kies je voor ‘Download en werk bij’. Koppel het toestel pas los als de update voltooid is.

Heb je ‘s avonds laat nog steeds geen update binnen, zorg dan dat je iPhone of iPad aangesloten is op een voedingsbron en toegang heeft tot het wifi-netwerk. Je toestel zoekt dan ‘s nachts verder naar updates en met een beetje geluk staat hij de volgende ochtend klaar om te installeren.

gerelateerde items