Apple levert dit weekend de eerste lading iPads in de Verenigde Staten. Enkele Europese landen volgen eind april, maar België ontbreekt op het lijstje. Ondertussen wordt opgemerkt dat de iPad in Europa duurder zal zijn dan verwacht.

Enkele bronnen beweren dat de iPad bij ons duurder zal uitvallen. Doorgaans hanteert Apple een één op één wisselkoers in Europa en zou het goedkoopste model dus 499 euro moeten opleveren. Dat is omgerekend sowieso al een stuk meer dan de 499 dollar die je in Amerika moet neertellen.

50 euro meer
Volgens de Duitse webshop 3gstore.de zullen de prijzen echter nog hoger liggen. De goedkoopste iPad kun je er al reserveren voor 549 euro, en ook de luxueuzere modellen kosten er 50 euro meer dan de verwachte prijs. Een Franse distributeur zou dezelfde prijzen hanteren. Dat staat op de website van het Franse weekblad LSA.

Een Italiaanse website beweert dan weer dat er op de website van T-Mobile Duitsland, dat eerder al de iPhone verkocht, een iPad-prijslijst te zien was. De bewuste pagina is niet meer online, maar de Italianen wisten een screenshot te nemen. Daarop staat dat de iPads in Duitsland evenveel euro’s kosten als hun broertjes in dollars.

Wat het nu wordt zullen we waarschijnlijk eind april pas weten. Dan lanceert Apple de iPad in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en Engeland. Wanneer België en Nederland aan de beurt zijn, kan Apple Benelux niet kwijt.