Jamie Biesemans

Nog veel onbekenden

Van de Pro-editie is geweten dat het scherm 1.080p is, maar dat lijkt bij de RT niet het geval te zijn. En dat kan toch een nadeel zijn, met concurrenten als de iPad met Retina-scherm en Android-tablets zoals die van Asus.

Over prijzen of andere specificaties is voorlopig niets bekend. Wel is geweten dat de Surface-tablets een USB-poort, een micro-SD-kaartsleuf en een video-uitgang zullen hebben. Interessant is dat Microsoft samen met de tablets twee toetsenborden uitbrengt, waaronder eentje dat verwerkt is in een hoes van circa 3 mm dik.

Andere fabrikanten zullen vast Windows RT gebruiken om een tablet aan te sturen, maar zij zullen dan toch aardig moeten opboksen tegen het apparaat dat Microsoft zelf bouwt. Voor het softwarebedrijf is het in elk geval een manier om een toestel te bouwen dat perfect aansluit op de nieuwe Windows RT, die op veel vlakken leentjebuur heeft gespeeld bij Windows Phone 7

Microsoft zelf geeft aan dat de Surface met Windows RT een prijspunt “vergelijkbaar met andere tablets” zal hebben, wat 500-600 euro zou kunnen zijn.  De Professional-versie wordt “vergelijkbaar met ultrabooks”, wat dan eerder doet denken aan 900-1.100 euro.

2/2
gerelateerde items