De iPhone 5 is vanaf vandaag te koop, maar je moet toch wel heel gelukkig zijn om effectief een te kunnen aanschaffen. Je betaalt er sowieso meer voor dan in de buurlanden.

Apple heeft vandaag de Belgische prijzen van de iPhone 5 bekendgemaakt in zijn online winkel. De levertijd bedraagt vier weken.

Het bedrijf uit Cupertino levert ook aan Belgische klanten rechtstreeks uit de online Apple Store. De garantie-afhandeling en levering gebeurt dan rechtstreeks via Apple, zo liet een Apple-medewerker ons weten.

De prijzen zijn eveneens bekend: voor het 16-, 32- en 64GB-model betaal je respectievelijk 699, 799 en 919 euro, voor zowel de zwarte als witte variant. In Nederland betaal je 659, 759 of 859 euro voor die modellen.

Daarmee liggen de Belgische prijzen dus hoger dan in onze buurlanden. In Duitsland kostte de iPhone 5 vorige week in verkoop ging voor 679, 789 en 899 euro respectievelijk. 

Apple laat inmiddels wel op zijn website weten dat de levertijd kan oplopen tot een maand. Sinds de lancering in de VS, Duitsland, Frankrijk en nog een handvol andere landen vorige week is de vraag enorm. Apple niet voldoende smartphones produceren om aan die vraag te voldoen.

Eerder werd nog bekend dat de iPhone-bouwer vijf miljoen stuks had verkocht in het eerste weekend. Dat is opmerkelijk: op zondag zijn de meeste winkels gesloten, waardoor er 2,5 miljoen stuks per dag werden verkocht op vrijdag en zaterdag.