Apples onlangs gelanceerde derde generatie van de iPod Touch is niet spectaculair vernieuwd. Tot teleurstelling van velen is Apples meest luxueuze mp3-speler bijvoorbeeld niet verrijkt met een camera. Met die buit ging de iPod Nano aan de haal. Toch heeft het toestel meer dan genoeg te bieden.

Er zijn eigenlijk geen noemenswaardige uiterlijke verschillen met de tweede generatie van de iPod Touch. De vorm en omvang zijn onveranderd. Er is een glazen breedbeelddisplay van 3,5 inch met multitouchfunctionaliteit en een resolutie van 480 bij 320 pixels.

Ipod Touch

De achterkant is van verchroomd metaal. Mooi, ware het niet dat vingerafdrukken er storend zichtbaar op zijn. 

 
 
Knoppen
Het toestel beschikt over een paar echte knoppen. Zo vinden we een kleine volumecontroleknop aan de linkerkant en een hoofdmenuknop voorop in het midden, recht onder het scherm. Onderin vind je de dockaansluiting en koptelefoonuitgang. Een usb-kabel wordt erbij geleverd, evenals oordopjes met ingebouwde afstandsbediening.

 

De iPod Touch kan zonder bijladen tot dertig uur muziek afspelen, afhankelijk van de instellingen, beweert Apple. Voor video afspelen staat zes uur. Dat laatste werkt overigens heel goed. Er is een behoorlijke verbetering in kleurbalans en contrast, zoals je kunt zien op de foto's hieronder. De nieuwe Touch toont kleuren koeler en natuurlijker dan de tweede generatie.

 

Links en boven: iPod Touch tweede generatie. Rechts en onder: iPod Touch derde generatie (foto: CNet)


Geluid
Helaas is geen extra aandacht besteed aan geluidsverbetering. Maar het uitgebalanceerde en gladde geluid van de iPod Touch zal de meerderheid van de gebruikers tevredenstellen. De bekende witte oordopjes laten de muziek heel helder klinken met voldoende gelaagdheid. In combinatie met een stereo-installatie is het geluid uitstekend. De bassen klinken rond en warm terwijl de middelhoge en hoge tonen goed te onderscheiden zijn.