Zijn de financiële problemen van Loewe nu voorbij? Er is toch hoop op beterschap, nu dat een investeerder zich bereid toont om de failliete tv-fabrikant uit Kronach te kopen. Maar wie die partij juist is, is nog onbekend.

In een persbericht zegt Loewe een eerste, belangrijke stap te hebben gezet richting een nieuw begin. Het bericht vermeldt de identiteit niet van de investeerder die een bod heeft uitgebracht op de noodlijdende tv- en audiofabrikant, en dat is al merkwaardig. Loewe sluit ook niet uit dat nog andere partijen een concurrerend bod zullen uitbrengen.

"Dat een investeerder beslist heeft Loewe te kopen, benadrukt de grote aantrekkingskracht van het premiummerk Loewe en de onderneming in haar geheel", zegt een optimistische Matthias Harsch, voorzitter van de Raad van Bestuur. "We hebben hiermee de beslissende mijlpaal bereikt die Loewe terug op het succesvolle pad zal brengen."

Loewe benadrukt ook dat de alliantie met het Chinese HiSense samen met een financiële injectie van een investeerder nieuwe kansen geeft. Het doel is nog altijd om in de toekomst premiumproducten te verkopen.

Jamie Biesemans