Altijd al willen weten hoe een fraaie buizenversterker klinkt maar nog nooit de kans gehad om er een te beluisteren? Auditorium Mimesis geeft je komend weekend de kans om daar verandering in te brengen, met twee fraaie stereo-opstellingen waarin het Italiaanse klassemerk Unison Research centraal staat.


Op 17 en 18 maart krijg je bij het Auditorium Mimesis (Lovendegem) de kans om de producten van Unison Research te bekijken en beluisteren, op beide dagen van 10u tot 18u.

Voor de liefhebber van 'het betere geluid' zijn twee opstellingen voorzien. In het eerste systeem worden een Unico Primo cd-speler en Unico Primo hybrideversterker gecombineerd met Tannoy Revolution-luidsprekers en Van den Hul-bekabeling, waarbij muziek gestreamd wordt naar de USB-poort van de cd-speler. In het tweede systeem staat de Unison Research S6 MK2 buizenversterker centraal, dit keer in combinatie met een Primo cd-speler met TEAC-drive, Tannoy Turnberry SE-luidsprekers en MIT-bekabeling. 

Er wordt om het uur afgewisseld tussen de twee systemen; wachttijden worden zo kort mogelijk gehouden.

Voorproefje
Wie Unison Research niet kent, doet er goed aan om even naar de website van de fabrikant of importeur Analogue Audio te surfen voor wat eyecandy.

De producten van de Italiaanse fabrikant zien er immers uitermate apart en verzorgd uit, om het even of ze nu uit de lijn buizenversterkers of hybrideversterkers (die onder de Unico-vlag worden verkocht) komen.
 


Kenmerkend voor het design van de buizenversterkers van Unison Research is een liberaal gebruik van hout. Sommige versterkers worden zelfs letterlijk in één blok hout gemonteerd, wat met het oog op microfonie voordelen zou bieden ten opzichte van een metalen chassis.

Alle ontwerpen zijn doorgaans single-ended, en praktisch alle schakeling zijn in klasse A uitgevoerd. Dat moet de muziek vloeiender maken en resulteren in een rustige, ruimtelijke klank.