Apple zegt meer tijd nodig te hebben om iTunes 11 af te werken voor het grote publiek. Oorspronkelijk zou de nieuwe iTunes eind oktober beschikbaar zijn.

De update, die een handvol nieuwe functies omvat en een grondige facelift krijgt, werd in september al gedemonstreerd op Apples iPhone 5-event. 

"De nieuwe versie van iTunes lanceren duurt langer dan verwacht, maar we willen de extra tijd nemen om het programma 'juist' te krijgen zoals jullie het willen." vertelde Tom Neumayr, een Apple-woordvoerder, tegen de Amerikaanse collega's van CNet. "We kijken er al naar uit om de nieuwe versie van iTunes tegen het einde van november te lanceren."

De grootste vernieuwing in iTunes 11 is de vormgeving: Apple heeft het design, dat al enkele jaren meegaat en is volgepropt met nieuwe functies, volledig ondersteboven gegooid. De focus ligt nu op album-afbeeldingen in zowel de iTunes Store als in je muziekbibliotheek.

Verder is er diepere integratie met iCloud, een wachtrij-functie, een nieuwe iTunes Store en een nieuwe mini-speler.  Ook de zoekfunctie binnen iTunes is uitgebreid en zoekt nu in je hele iTunes-catalogus in plaats van de huidige weergave.