Toon alles (5)

Ongehoord: letterlijk en figuurlijk

Heel snel na release zweerden grote muzikanten wereldwijd trouw aan Marshall Amps als een industriestandaard. Eric Clapton, Jimmy Page en gitaargod Jimi Hendrix werden al snel vaste klant bij Marshall. De typische Hendrix-sound was in essentie een artefact van Marshall versterking. Door ze zodanig luid te zetten ontstond in de buizen serieuze vervorming en een warme natuurlijke brom. Dat en Hendrix' virtuositeit zetten Marshall op de markt om zijn plaats nooit meer af te geven.

Heel snel werd Marshall een waar icoon. De zwarte kasten met gouden belettering en dito knoppen werden synoniem met de excessen, bravoure en majestueusiteit die inherent vasthangen aan rock & roll. Het is niet voor niets dat Jim Marshall de titel "The Lord of Loud" kreeg. Niet alleen van fans, ook de koningin van Engeland eerde hem in 2003 met een medaille van The Order of the British Empire.

Ook al werd hij een superster, Jim Marshall bleef een trotse ambachtsman en de productie is tot op heden nog steeds in Londen.

Op 5 april verloor hij de strijd tegen kanker. Jim Marshall werd 88 jaar.
 

4/4
gerelateerde items