Sennheiser grijpt CES dit jaar aan om niet minder dan dertien nieuwe hoofdtelefoons en in-ears te lanceren. Heel de Momentum-lijn wordt vernieuwd en er verschijnen heel wat draadloze sets, zowel voor thuis als onderweg.

Het grote nieuws is de vernieuwing én uitbreiding van de Momentum-lijn. Sennheiser lanceerde Momentum in een poging om jongere (maar niet jeugdige) consumenten te verleiden met een goede klank verpakt in een stijlvol design. Het was een interessante evolutie, want in tegenstelling tot veel mobiele hoofdtelefoons zijn Momentums niet hypermodern getekend of uitgevoerd in blitse kunststoffen. Materialen als leder en metaal gaven de eerste generatie een zekere luxe-uitstraling.

De vernieuwde lijn, dat aangeduid wordt met (M2), bouwt daar verder op. Waar voorheen er twee varianten waren (modellen geschikt voor over en op de oren), zijn er nu vier Momentum-edities. Hoe Sennheiser aan dat viertal kwam is niet moeilijk te raden: van de twee uitvoeringen is er nu telkens een draadloze versie mét noise-cancelling.

Bij de circumaurale Momentum vallen de grotere en dikkere oorkussens op. De kussens zijn wat asymmetrisch, zodat ze beter over de oorschelpen passen. Bij de on-ear Momentum houdt Sennheiser vast aan kussens van suède-achtige Alcantara. Bovendien krijgen alle versies een hoofdband die je kan plooien, zodat de hoofdtelefoons gemakkelijker op te bergen zijn.

Net zoals vroeger zal de Momentum on-ear 199 euro kosten, terwijl de Momentum voor over de oren iets duurder wordt aan 319 euro. De draadloze versies kosten respectievelijk 349 en 449 euro. Er blijven ook heel wat kleuropties beschikbaar, al lijkt het aantal tinten toch wat beperkter dan voorheen. 

Op de CES-beurs wordt ook een Bluetooth-versie van de Urbanite XL getoond (279 euro). De hoofdtelefoon ondersteunt de aptX-codec, voor beter klinkend Bluetooth-audio, en heeft NFC om de koppeling met een telefoon snel te maken. 

De vier opvallend gekleurde in-ears die in Las Vegas worden getoond, mikken stuk voor stuk op sportliefhebbers en variëren in prijs van 60 tot 99 euro. Zoals je zou verwachten van sportsets zijn ze bestand tegen zweet en zijn de oortjes behandeld met een anti-bacteriële laag.