Even waren we in de wolken, want Pioneer keert terug met een lijn tv's. Een tweede lezing van het nieuwsbericht maakte echter duidelijk dat ons enthousiasme voorbarig was.

Dixons Retail, een grote Europese winkelketen heeft een exclusieve overeenkomst met Pioneer gesloten. Onder dat contract mogen zij Pioneer-televisies ontwikkelen, produceren en verkopen in bepaalde delen van Europa. De televisies komen van een Chinese fabrikant en zullen uiteraard moeten voldoen aan de strenge eisen van Pioneer. Maar Pioneer zal de televisies dus niet zelf fabriceren, bevestigt Pioneer ons. Volgens de eerste berichten gaat het om Full HD led-lcd tv's in de formaten 40, 46 en 55 inch.

Wat dus zeker niet gebeurt, is dat Pioneer een opvolger voor zijn legendarische Kuro-plasmatelevisie gaat uitbrengen. Dat zou ook onwaarschijnlijk zijn: veel van de plasmaspecialisten van Pioneer eertijds zijn verhuisd naar Panasonic. Al heeft die wel recent aangekondigd op zijn beurt te stoppen met plasma-tv's.

De nieuwe Pioneers zullen vanaf December in de Scandinavische landen te koop zijn. Later volgt ook het Verenigd Koninkrijk. Op een Benelux-launch moet je niet hopen, want pioneer bevestigde ons dat die er niet in zit in de onmiddellijke toekomst. "Never say never", hopen we dan maar.