Op tabletvlak is Samsung er in geslaagd om aartsrivaal Apple danig te overtroeven. Hun vier nieuwste tablets hebben een scherm van 8,4 tot 12,2 inch, en tonen een ongezien hoge resolutie voor een mobiel toestel - meer dan de iPad Air.

De Galaxy NotePro en TabPro met 12,2 inch scherm met 16:10-beeldverhouding zijn heel gelijkaardig, maar de NotePro wordt geleverd met een pennetje en bijhorende apps.

Beide tablets tonen een resolutie van 2.560 x 1.600. Maar Samsung wil die resolutie niet enkel gebruiken voor een scherper beeld. Het is ook mogelijk om het scherm in vier delen op te delen, en zo met verschillende apps te multitasken. De tablet krijgen een eigen interface, Magazine UX genaamd, waarmee een gebruiker feeds en nieuws kan mengen tot een persoonlijk geheel.

Ook de TabPro met 10,1 en 8,4 inch scherm gebruiken dezelfde resolutie, wat vooral bij het kleinste apparaat vrij opmerkelijk is.

Samsung positioneert de vier nieuwelingen als zakelijke tablets, wat tot uiting komt in de selectie van gebundelde apps en diensten. Wie een van de tablets koopt, krijgt abonnementen op diensten als Dropbox, Evernote en Linkedin ter waarde van 700 dollar. Het is nog niet bekend of dat aanbod ook geldt voor de Benelux.

In onze regio zal Samsung van elke tablet een WiFi- en een WiFi+LTE-uitvoering uitbrengen, telkens aangedreven door een quadcore Snapdragon 800-chip. Prijzen van de TabPro 8,4 inch starten aan 389 euro, de TabPro 10,1 aan 479 euro en de TabPro 12,1 start aan 649 euro. Wil je de NotePro met z'n pennetje, dan betaal je minstens 749 euro.