Klanten van Yahoo Music krijgen toch compensatie voor gekochte nummers die nauwelijks meer bruikbaar zijn wanneer de muziekdienst eind september haar deuren sluit. 

Eind vorige week werd bekend dat de Amerikaanse zoekmachine de DRM-servers die via Yahoo Music gekochte nummers beveiligen zal uitschakelen. Bij gebrek aan werkende kopieersleutels kunnen klanten hun muziek niet meer overzetten naar andere computers of spelers en zijn ze hun muziek kwijt als ze wijzigingen aanbrengen aan hun besturingssysteem.

Yahoo weigerde in eerste instantie om iets te doen voor klanten die na de sluiting met vrijwel waardeloos geworden muziek blijven zitten. Het adviseerde hen om over te stappen naar abonnementsdienst Rhapsody van RealNetworks. Wie dat niet wil, kan het best zijn muziek naar audio-cd branden en vervolgens met software naar zijn harde schijf importeren, luidde het advies.

Afgelopen vrijdag kwam het bedrijf terug op zijn beslissing. Het zegt nu dat het "voor zijn klanten wil zorgen". “U zult worden gecompenseerd voor alles wat u heeft betaald voor de muziek”, meldt woordvoerder Carrie Davis aan Informationweek. Yahoo zegt van geval tot geval te bepalen op welke manier dit gebeurt en noemt terugbetaling en vervanging door DRM-vrije mp3’s als mogelijke oplossingen.