Naim lanceert een compacte versie van de prijswinnende Mu-so. Die draadloze speaker was vorig jaar een van onze favoriete toestellen om te testen. Het is dan ook zeer positief dat de nieuwe Mu-so Qb nauwelijks iets aan het recept verandert.

De Mu-so Qb is qua design onmiddellijk herkenbaar als de kleine broer van de originele Mu-so, die overigens nog gewoon op de markt blijft. De grote rechthoek is bij de nieuweling vervangen door een compacte kubusvorm – vandaar die ‘Qb’ in de naam, te lezen als ‘cube’.

Omdat de Mu-so altijd multiroom-mogelijkheden in zich droeg, is de Qb eerder bedoeld als aanvulling voor wie de Naim-klank in een kleinere ruimte wil ervaren.

Een van de onmiddellijk herkenbare designelementen van de Mu-so is de grote draaiknop aan de bovenkant, gemonteerd op een hoogwaardig afgewerkte aluminium plaat. In de draaiknop zelf zijn een aantal touchknoppen voorzien, onder andere om media te pauzeren of een bron te selecteren.

Ook de kenmerkende speakerrooster met een welving is bij de Mu-so QB aanwezig. Hoewel hij op CES getoond wordt met veel kleurtjes, zal de Qb aanvankelijk enkel met zwarte speakergrille beschikbaar zijn.