Toen Palm nog een hip merk was had het een eigen besturingssysteem voor zijn mobiele apparaten: webOS. Mogelijk zien we het nu na vele jaren terug, in een onverwachte vorm, als Smart TV OS voor LG.

Palm werd in 2010 overgenomen door HP, dat op die manier ook webOS in handen kreeg. In 2013 nam LG webOS over van HP, met de expliciete bedoeling om het te gebruiken als nieuw besturingssysteem voor hun smart TVs.

Via @evleaks, een notoire bron van lekken, is er nu een 'render' opgedoken die mogelijk toont hoe een webOS smart TV er uit zou zien. De interface is opvallend anders dan de huidige Smart TV implementatie van LG. Of het gaat om een echt product, dan wel om een concept kunnen we momenteel niet zeggen. Mogelijk zal hierover op CES meer duidelijk komen.

De grote vraag is natuurlijk of er nog plaats is voor een extra OS in de smart TV winkel. Het app landschap is al gefragmenteerd en een extra speler maakt dat natuurlijk niet beter. Tenzij LG deze implementatie ook lid maakt van de Smart TV Alliance stellen we ons hier toch wat vragen bij.