De populaire muziekdienst Spotify zou in de zomer beschikbaar moeten zijn in ons land. Dat schrijft minister van Economie Vincent Van Quickenborne op Twitter.Spotify is een online muziekdienst die gratis muziek aanbiedt. De muziek kan echter enkel beluisterd worden; nummers downloaden is niet mogelijk. Bezoekers kunnen wel afspeellijsten delen met vrienden.

Een PR-dame van Spotify wil het nieuws niet bevestigen in een e-mail aan de redactie en zegt zelfs dat er "geen onmiddellijke" plannen zijn om de dienst bij ons te lanceren.

Abonnementen
Spotify wordt gefinancierd met advertentie-inkomsten. Bezoekers krijgen regelmatig reclameboodschappen te horen.

Wie van die reclame af wil, kan een abonnement nemen. Voor 10 euro per maand krijg je ook toegang tot de mobiele versie van Spotify, waarmee je muziek kan beluisteren op een smartphone.

Spotify is beschikbaar in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen, Finland en Nederland. Binnenkort zouden ook de Verenigde Staten toegang krijgen tot Spotify. De dienst heeft zowat tien miljoen gebruikers. Volgens Spotify hebben 750.000 gebruikers een betaalaccount.

De muziekindustrie is heel euforisch over de dienst. Volgens een recent rapport van de IFPI is Spotify na iTunes de grootste bron van digitale inkomsten voor platenmaatschappijen.