Computers vervullen steeds meer de rol van mediacenter, maar vaak laat de bediening op afstand te wensen over. We gaan op zoek naar oplossingen die een antwoord bieden op dat probleem.Sinds de lancering van Windows Media Center zijn er een hele hoop andere programma’s verschenen die van je computer een multimediaportaal maken, met bekende en minder bekende namen zoals Boxee, XBMC en Moovida.

Die software maakt het mogelijk om al je mediabestanden in een aantrekkelijke interface op het scherm te tonen, een omgeving die ook leesbaar is wanneer je een eindje van het scherm zit (een zogenaamde 10-feet interface).

Tel daar nog bij dat computers tegenwoordig heel compact kunnen worden gebouwd en toch genoeg rekenkracht hebben om als mediaspeler te dienen, en het idee om een kleine tweede computer bij je televisie te plaatsen wordt nog interessanter.

Alleen wil je natuurlijk niet met muis en toetsenbord op de bank gaan zitten. De volgende afstandsbedieningen kunnen een goed alternatief zijn voor die klassieke combinatie.