Redactie  FWD

Met of zonder luidsprekers?

Sommige compacte stereosets worden compleet met een paar compacte luidsprekers geleverd, andere doen het zonder. In sommige gevallen laat de fabrikant je de keuze: je bestelt de set met een stel optionele speakers van hetzelfde merk erbij, of je gaat elders op zoek naar bijpassende luidsprekers die beter in de smaak vallen.

Of je best voor een set met of zonder luidsprekers kiest, hangt af van je prioriteiten. Wil je de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding, dan is een set met luidsprekers in de meeste gevallen de beste oplossing. Als je een superieure geluidskwaliteit wil, dan opteer je beter voor een set die je zelf aanvult met hoogwaardige speakers van een gespecialiseerde fabrikant.

Anderzijds is er niemand die je tegenhoudt om in eerste instantie een complete set aan te schaffen, en de luidsprekers later te vervangen door betere exemplaren.

Een uitzondering zijn sommige sets uit het goedkopere prijssegment, die gebruikmaken van een eigen soort luidsprekeraansluitingen. In dat geval zit je vast aan de luidsprekers die de fabrikant bij de set levert. Let hier dus goed op wanneer je in de winkel staat.

gerelateerde items