Redactie  FWD

USB en iPod

Haast alle compacte stereosets beschikken tegenwoordig over een usb-aansluiting. Daarmee kan je audiobestanden die opgeslagen zijn op een usb-apparaat weergeven. In uitzonderlijke gevallen kan je via diezelfde usb-aansluiting ook opnames maken naar een usb-apparaat. Op die manier kan je onder meer radio-uitzendingen opnemen of cd’s kopiëren.

De iPod en iPhone zijn alomtegenwoordig, en dat zien we ook bij deze compacte minisets. Fabrikanten leveren vaak een losse dock mee voor deze toestellen of integreren zo’n dock zelfs in het toestel. Ontbreekt zo’n dock toch, dan kan je er vaak een aanschaffen als accessoire.

De iPod kan je bij sommige sets ook aansluiten op de usb-aansluiting. Met een speciale kabel wordt de iPod dan uitgelezen via de dock-connector. Daardoor wordt het soms zelfs mogelijk om een digitaal signaal aan de muziekspeler te onttrekken, waarna de interne DAC van de stereoset het digitale signaal kan omzetten naar een analoog signaal. Dat resulteert meestal in een betere audiokwaliteit.

Biedt de set die je op het oog hebt deze mogelijkheden niet, dan kan je de muziekspeler aansluiten op een specifieke stereoingang op minijack-formaat (3,5 millimeter). Ontbreekt ook die, dan ben je aangewezen op een verloopkabeltje (minijack-cinch), zodat je de iPod met een analoge cinch-aansluiting op de achterkant van de set kan verbinden.

Deze laatste twee mogelijkheden zijn echter duidelijk minder handig, aangezien je de iPod in dat geval niet kan bedienen met de remote van de set.

gerelateerde items