Jamie Biesemans

Batterij

Als er een ding is waar smartphone-gebruikers over klagen, dan is het wel de autonomie. Op zich mag dat niet verbazen, want een smartphone zit propvol technologie en is al bij al vrij compact. Veel plaats voor een batterij is er dus nit. 

Qua rekenkracht en grafische mogelijkheden bijvoorbeeld, moet een moderne telefoon niet onderdoen voor een computer van enkele jaren geleden. Maar batterijtechnologie is de voorbije jaren niet enorm verbeterd. Al zijn er wel pogingen, bijvoorbeeld bij LG, om zoveel mogelijk batterijvolume in een behuizing te stoppen. En een forse phablet zoals de Galaxy Note 3 heeft sowieso wat meer ruimte om op te offeren aan een batterij.

Vooralsnog moet voor echte winst gekeken worden naar het verbruik dan naar de capaciteit, omdat een hogere capaciteit enkel mogelijk is door de telefoon groter te maken (en dat willen consumenten niet) of door een fundamentele doorbraak op gebied van batterijtechnologie.

Gelukkig is er wel vooruitgang als het komt op het stroomverbruik, met nieuwe quadcore-chips die zichzelf intelligent deels uitschakelen en daardoor minder stroom nodig hebben. 

gerelateerde items