Wie z'n digitale film-, muziek- of fotocollectie naar z'n tv wil streamen, is toe aan een mediaspeler. Maar waar let je zoal op bij de aankoop van zo'n toestel?
 
 

Bestandsformaten
Begin je nog maar net met het digitaliseren van je films en muziek, dan kan je de keuze van bestandsformaten die je daarvoor gaat gebruiken afstemmen op de mogelijkheden van je mediastreamer.

Beschik je al over een behoorlijke bibliotheek, kijk dan uit naar een speler die jouw favoriete bestandsformaten ondersteunt. Daarmee voorkom je alvast dat je al je muziek en films een tweede keer moet omzetten en taggen.

Voor foto’s reken je best op jpg, al ondersteunen heel wat spelers ook andere formaten.

Wil je een overzicht krijgen van alle ondersteunde bestandsformaten bij een aantal populaire mediaspelers, dan is onze vergelijkende test van mediastreamers een handig beginpunt. In de downloadbare tabel bij die test vind je alle compatibele bestandsindeling terug voor ieder toestel.


Audioformaten
Voor muziekliefhebbers is het bekende mp3-formaat nog steeds een veilige keuze bij het omzetten van een cd- of platencollectie. We moeten de eerste audio- of mediaspeler nog tegenkomen die in de problemen komt bij het afspelen van muziek met deze indeling.

Koop je regelmatig muziek in de iTunes Store van Apple, dan is de ondersteuning van aac belangrijk.

Wie geen toegevingen wil doen op het vlak van de klankkwaliteit en dus cd-kwaliteit (of beter) eist, zoekt best een speler die Flac (een populaire lossless compressietechniek) of
Alac ondersteunt.

Wil je meer te weten komen over deze en nog vele andere audioformaten, lees er dan zeker onze special over audiocodecs even op na..