Betaalbare oplossingen op maat

Sommige gespecialiseerde merken hebben goed gesnapt dat het grote publiek maar wat graag een multiroomsysteem in huis wil, maar daar geen enorme sommen voor wil betalen.

Daarom komen ze  tegemoet aan de vraag van de consument met kleine en handige apparaten die je zelf gemakkelijk kan installeren. Ze spelen zonder uitzondering in op een recente trend: muziek digitaal opslaan op een centrale locatie - bijvoorbeeld op een computer of NAS (een netwerkschijf) - die via je thuisnetwerk bereikbaar is.
 


Dergelijk multiroomsystemen zijn modulair opgebouwd: je koopt wat je nodig hebt, en niet meer dan dat. Wil je muziek in twee kamers dan kan dat dus gewoon, maar je kan evenzeer investeren om tien verschillende ruimtes in huis riant van muziek te voorzien. 

Deze fabrikanten - we denken onder meer aan Sonos of Raumfeld by Teufel - bieden telkens een breed assortiment apparaten aan waarmee je een multiroomsysteem op maat kan bouwen. Denk daarbij aan afstandsbedieningen, basisstations met ingebouwde harde schijven, digitale versterkers, subwoofers en Wi-Fi-versterkers, om er maar enkele te noemen.

Die enorme keuze kan aanvankelijk afschrikwekkend overkomen, maar je moet het eigenlijk bekijken als doos Lego: begin eerst met de basisblokken, en breid daarna uit naargelang je eigen noden.

gerelateerde items