Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Toch zal het nog even wachten zijn voor we over een rijk aanbod beschikken op televisie. Bij Belgacom TV is er momenteel een 3D-demokanaal; volwaardige 3D-kanalen zijn er nauwelijks op de markt. In het video-op-aanvraag aanbod (VOD) zitten een handvol films, concertjes en documentaires zoals 3D Alien Adventure, Encounters in the Third Dimension, Fly me to the Moon, Misadventures in 3D, Ocean World en Piranha.

Dat aanbod zal ongetwijfeld groeien, naarmate studio’s hun 3D-films voor VOD (video-on-demand) beschikbaar stellen. Binnenkort zal er ook ‘adult content’ beschikbaar zijn. En wat sport betreft: Belgacom TV heeft Roland Garros onlangs in 3D uitgezonden via Eurosport. Bij Telenet is het verhaal grotendeels identiek.

Er is een 3D-testkanaal, maar verdere ontwikkeling wordt geremd door het gebrek aan content en een te lage penetratiegraad van 3D-toestellen in de huidige markt. In het VOD-gedeelte zitten momenteel een aantal documentaires en films, zoals SOS Planet en African Adventures, aangevuld met Fly me to the Moon en Piranha. Telenet blijft ook praten met broadcasters over hun 3D-plannen. En ook bij Telenet kon je Roland Garros al in 3D volgen.

Bij TV Vlaanderen is het 3D-aanbod voorlopig beperkt tot het Astra 3D-demokanaal. Vooruitzichten op andere kanalen zijn er voorlopig niet.

2/2
gerelateerde items