Sony zou op de CES-beurs in Las Vegas niet alleen 4K-televisies tonen, maar zelfs een 4K-model met OLED-display. Dat zou een wereldprimeur zijn voor Sony, dat vorig jaar nochtans eerder lauw reageerde op OLED.

Het nieuws is nog niet bevestigd, maar wellicht wordt het toestel getoond op de Sony-persconferentie die op CES plaatsvindt om 17u (2u ’s nachts Belgische tijd) op maandag. Het is echter twijfelachtig dat een 4K of Ultra High Definition (UHD) OLED-tv snel commercieel beschikbaar zal zijn. Overigens heeft ook LG in het voorbije jaar gezegd te werken aan een UHD OLED-toestel.

Hoewel Sony zowat de eerste was om een OLED-televisie op de markt te brengen (de 11-inch XEL-1 in 2007), heeft het de laatste jaren de technologie de rug toegekeerd. Vorig jaar pronkten LG en Samsung hier op CES met 55-inch OLED-televisies, terwijl Sony dat net niet deed.

Het alternatief dat Sony toen voorstelde heette Crystal LED – maar die technologie is inmiddels schijnbaar een stille dood gestorven. Dit jaar springt Sony blijkbaar dus wel op de OLED-kar, en – als ze een 4K-model voorstellen – meteen met stijl.