FWD vroeg aan drie lezers om een Sony S uitgebreid te testen en hun ervaringen op te tekenen. Hieronder vind je de bespreking van Eddy Vanhove. Vind je dit de beste van de drie reviews, klik dan hier om naar Facebook te gaan en druk op de 'vind ik leuk'-knop. Je maakt dan zelf kans om een Sony S te winnen.

Onder de mensen die een van de lezerstesten van de Sony S leuk vinden, verloten we op 20 oktober 2011 om 23u59 een van de tablets. (De andere twee lezersreviews vind je door hier en hier te klikken)

Vorige maand mocht ik voor het eerst kennis maken met een smartphone met Android. Uiteraard was ik, zoals velen, direct gecharmeerd door dit handige besturingssysteem. De hevige concurrentie onder de OS’en focust zich de laatste tijd vooral op Apple’s iPhone en “de anderen” met Android.

Mijn keuze voor deze laatste viel in de eerste plaats door het grote prijsverschil: de iPhone kost minstens drie keer zoveel dan mijn huidige toestel. Misschien kan je met de iPhone wel meer, of heb je beter toepassingen of een  mooier ontwerp (smaken verschillen), maar voor mij doet dat ding wat het moet en nog veel meer. Zeer tevreden dus.

Uiteraard was ik razend nieuwsgierig wat Android op een groter scherm kon. Dankzij FWD Magazine mocht ik de gloednieuwe Sony S tablet testen. Vrijdag haalde ik het ding uit zijn verpakking en bewonderde direct zijn unieke design. De ene lange zijde is dikker dan de andere, net zoals een tijdschrift waarvan je enkele pagina’s hebt omgeslagen.

Daardoor kan je hem makkelijker in een hand houden in portretstand, of is de zichtbaarheid beter als hij in landschap op je schoot of tafel ligt. Door dit design onderscheidt hij zich van de vele concurrenten, die verder bijna allemaal dezelfde specs en hardware hebben. Dat dit niet het enige is waardoor hij ‘anders’ is, lees je verder wel.

De eerste opstart is een kwestie van een taal selecteren, je WiFi-gegevens invullen en twee minuutjes wachten. Het beeld is prachtig, zoals we van Sony gewend zijn. Het toestel, geleverd met Android 3.1, laat al snel weten dat versie 3.2 beschikbaar is. De meer dan 100 MB komen vlot binnen, WiFi werkt feilloos.

Als Telenet-abonnee kan ik gratis gebruik maken van alle Telenet Hotspots: in het station, het hamburgerrestaurant, noem maar op. Er bestaat een app die je login en wachtwoord opslaat en automatisch laat inloggen als je in de buurt van zo’n hotspot komt, handig! Daardoor mis ik de 3G-module niet echt, die in mijn tablet afwezig is.