Toon alles (7)
Redactie  FWD

Sony heeft Android slechts een klein beetje aangepast. Zo vind je bijvoorbeeld alle apps niet verdeeld over verschillende vensters, maar gewoon onder elkaar in 1 scherm, waar je door kan scrollen. Dit scherm kan je aanpassen met een scheidingsbalk, waar je zelf een naam aan kan geven. Er is geen fysieke “home-toets”, drie kleine icoontjes links onderaan brengen je naar het beginscherm, de vorige pagina, of de meest gebruikte programma’s.

Rechts onderaan zie je de status van de batterij, de klok en je draadloze verbinding. Vlak daarnaast verschijnen meldingen zoals updates, pas geïnstalleerde apps en programma’s die nog op de achtergrond draaien. Als je muziek afspeelt terwijl je op internet bezig bent, kan je via dit icoontje snel naar je mediaspeler overschakelen.

Mijn 15-jarige dochter, gek op spelletjes en snufjes zoals haar iPod en PlayStation, heeft de S al gauw ontdekt. “Wauw, Crash Bandicoot!” klinkt het, en meteen ben ik mijn toestel kwijt. Het spel start op en er verschijnen knoppen zoals de controller van een Playstation. Het is even wennen, maar het spel draait perfect. Alleen ligt zo’n “echte” controller toch iets beter in de hand, en mis je de fysieke knopjes en joystick.

Sony zou verschillende PS 1- en 2-spellen ter beschikking stellen, maar daar vind ik voorlopig nog niks van terug op de Belgische site. Overigens zijn er nog wat dingen waarmee Sony pronkt op de website, maar (nog?) niet beschikbaar zijn in België: de e-bookstore bijvoorbeeld.

De muziekspeler van Sony is een aparte vermelding waard. Als je deze opent, verschijnen de albums of artiesten niet in een gewone lijst, maar lijkt het alsof je de albums op de grond willekeurig verspreid hebt. Je kan deze verplaatsen en rond ‘gooien’. Een klik op zo’n album en je hoort (naar tablet-normen) vrij goed stereogeluid uit het toestel komen.

En nu komt mijn favoriet: ik ben de gelukkige eigenaar van een Sony LED-tv met DLNA. Op mijn tablet klik ik in de muziekspeler op een icoontje, waarbij hij op zoek gaat naar toestellen die DLNA ondersteunen. In luttele seconden wordt mijn tv herkend. Ik sleep het bewuste muziekbestand naar het icoontje van de tv en prompt begint deze het liedje te spelen en toont dezelfde afbeelding en info als de tablet.
 

gerelateerde items