Toon alles (7)
Redactie  FWD

Om het nog wat verder over mijn tv te hebben: blijkbaar heeft de tablet ook een infrarood-poort. Een klik op de “remote” app brengt me bij een lijstje waarin ik kan zoeken naar mijn tv-toestel. Deze zeer uitgebreide lijst beperkt zich trouwens niet tot Sony-apparaten. Mijn tv staat er al zeker tussen en vanaf nu moet ik niet meer zoeken naar “het kaske” van de tv, maar gebruik ik gewoon de Sony S (geen leesbril meer nodig!) om te zappen. Zo kan ik ineens ook de afstandsbediening van de dvd-speler (toevallig ook Sony) wegsteken. De Telenet Digibox staat uiteraard niet in het lijstje, maar de slimme app “leert” van de afstandsbediening alle commando’s.

Om de achtergrond te wijzigen, kan je gebruik maken van zowel vooraan als achteraan een prima camera.  Overigens kan je vlot foto’s overzetten van je digitale camera via het SD-slot. Dat zit wel verborgen onder een krakkemikkig plastic klepje, foei Sony! Naast dit SD-slot zit ook een mini-USB slot.

Waar heb ik het nog niet over gehad? Oh ja: video. Als demo worden twee videofragmenten meegeleverd, die prachtige landschappen weergeven. Haarscherp, mooie kleuren,  zwart is diepzwart. Ik heb niet zo direct een videobestand ter beschikking, dus installeer ik even een torrent-app en download een filmfragment - puur en alleen voor testdoeleinden ;-) - met ondertitels, die zonder problemen weergegeven worden (in een andere videospeler, die DivX ondersteunt). Goed voor de dochter bij een lange autorit!

Over de auto gesproken: ik zal al maar uitkijken naar een systeem om de tablet op één of andere manier aan mijn dashbord te kunnen bevestigen, zodat ik de ingebouwde gps kan gebruiken, uiteraard met opgeslagen kaarten (en wederom zonder leesbril).

Top of the bill vind ik eigenlijk nog de multitasking. Ik stuur via DLNA een muziekfragment naar de tv, speel op de tablet een ander liedje, en ondertussen speel ik een spelletje of surf ik op internet, allemaal zonder 1 hapering!

 

gerelateerde items