FWD vroeg aan drie lezers om een Sony S uitgebreid te testen en hun ervaringen op te tekenen. Hieronder vind je de bespreking van Johan Ronsmans. Vind je dit de beste van de drie reviews, klik dan hier om naar Facebook te gaan en druk op de 'vind ik leuk'-knop. Je maakt dan zelf kans om een Sony S te winnen.

Onder de mensen die een van de lezerstesten van de Sony S leuk vinden, verloten we op 20 oktober 2011 om 23u59 een van de tablets. (De andere twee lezersreviews vind je door hier en hier te klikken).

Op zijn website spreekt Sony in superlatieven over zijn laatste troetelkind, het Sony S tablet. Daar is natuurlijk niets mis mee, iedereen is fier op zijn baby, en het toestel moet ook verkocht raken. Maar komt wat Sony beweert ook overeen met de realiteit ? We hebben het speeltje voor u op de pijnbank gelegd, om na te gaan of Sony’s beloftes steek houden.

Kort en bondig
De Sony S is een krachtig tablet dat opvalt door zijn unieke vormgeving en met een hoop mooie opties aan boord. Gebaseerd op het recentste Android besturingssysteem zet het de toon voor nieuwkomers in dit segment.

Het scherm toont beelden in een superieure kwaliteit, waarbij de aanraakgevoeligheid goed te noemen valt, behalve bij kleine pictogrammen. Dankzij de Nvidia Dual Core processor hoort de reactiesnelheid van dit tablet en de weergave van Full HD films tot de betere klasse. De gebruiksvriendelijkheid is deze van Android, en kan op sommige vlakken beter.

Het tablet kan ingezet worden als universele afstandsbediening, waarbij sommige toestellen zich beter laten bedienen dan andere. Extra apps kunnen ingezet worden om multimediatoepassingen aan te sturen. De DLNA-technologie daarentegen lijkt nog niet rijp om echt inzetbaar te zijn. Spijtig, want het idee is goed.

Verwacht niet te veel van de PlayStation spelletjes, maar geniet van het surfen op het web. Reken er nog een GPS, twee camera’s, SD-slot en USB-aansluiting bij, en dit speeltje kan de leider van de Androids worden, echter wel op voorwaarde dat het iets goedkoper wordt.