Tien FWD-lezers mochten onlangs de Philips 55PUS7600/12 op hun eigen testbank leggen, en letterlijk kijken of de televisie al dan niet terecht de European Best Buy TV 2015-2016 van het prestigieuze EISA in de wacht sleepte. Eén gelukkige tester mocht het toestel na afloop ook houden, en de onschuldige hand van dienst trok de naam van Free Giraerts (29) uit de trommel.

Lees ook de bevindingen van de andere deelnemers.

Free en zijn vriendin Sara zijn echte filmliefhebbers, en meer nog dan de snufjes van Android TV waren ze uiteraard benieuwd naar de beeld- en geluidskwaliteit van het toestel. Maar voor ze dat konden testen, moesten ze het gevaarte met zijn schermdiagonaal van 55 inch nog installeren natuurlijk. “Bij het uitpakken vielen de pootjes ons meteen op”, steekt Free van wal. “Die voelen zwaar en stevig aan, maar eens de televisie op zijn plaats staat oogt het geheel erg licht en elegant. Omdat de voetjes aan de zijkant zitten lijkt hij wat te zweven, en dankzij de erg dunne schermranden merk je bijna niet dat er een kader rond het beeld zit. Hij is wel wat groter dan ons huidige toestel, dat een schermdiagonaal van 42 inch heeft, maar dankzij het design springt die stap omhoog niet zo in het oog.”

De ingebruikname van de televisie ging ook als een fluitje van een cent, vervolgt Free. “De eenvoudige wizard loodste ons in een oogwenk door de installatie. De modem van Proximus gaf eerst wel wat problemen, maar ook die waren snel van de baan. Ik ben ook meteen de menu’s ingedoken om te kijken of er een softwareupdate klaarstond, en ik ben gaan kijken wat ik zoal kon aanpassen aan beeld en geluid.” Viel er op die aspecten dan wat aan te merken? “Nee, dat doe ik altijd als ik een nieuwe tv in huis haal. Bij deze Philips heb ik aan het beeld en het geluid zelfs niets aangepast. Ik heb wel vaak gebruik gemaakt van de verschillende voorinstellingen voor pakweg films en games. De juiste modus bij het juiste gebruik maakt wel een verschil, vind ik.”