Toon alles (8)
Frederik Meuris

Bediening

Goede punten op vlak van beeld en geluid, dus. Maar wij wilden ook weten of de televisie zich makkelijk laat bedienen. “De afstandsbediening was even wennen”, vertelt Free. “Hij is redelijk zwaar, maar dat ben je snel gewoon. Dat er een toetsenbord op de achterkant zit, dat had ik nog nergens gezien. Af en toe moest ik er op letten dat ik niet per ongeluk op de achterkant zat te drukken. Het toetsenbord kwam wel van pas in Android, waar ik het toch een paar keer gebruikt heb.” (De G-sensor van de afstandsbediening voorkomt dat je knoppen kunt bedienen wanneer deze naar onderen zijn gericht, red.).

Waar ik iets langer aan moest wennen, waren de aanraakgevoelige navigatietoetsen. Dat viel wel mee in gebruik, maar ik vond het eerder overbodig. Af en toe schuif je zo per ongeluk wat verder door in de menu’s dan de bedoeling is.” De spraakbesturing die ingebouwd zit in de afstandsbediening heeft Free om dezelfde reden niet geprobeerd. “Dat gebruik ik eigenlijk op geen enkel apparaat. Het is leuk dat dat er ook opzit, maar ik voel de behoefte niet.”

Android TV is voor Free dan weer wel een verkoopsargument. “Ik ken Android van op mijn smartphone en vond meteen mijn weg in de menu’s. Ik heb er ook meer vertrouwen in dan in een OS van de fabrikant zelf, wat stabiliteit, updates en mogelijkheden betreft. Android TV zou de levensduur van een tv volgens mij wel eens kunnen verlengen. Je zit ook meteen op YouTube, je kan snel je mails checken, muziek luisteren of films bekijken, allemaal met je Google ID: superhandig.”

Kortom? “Wat ons betreft is deze Philips zijn EISA-prijs en zijn adviesprijs zeker waard. Zelf zouden we niet gauw een tv in deze prijsklasse kopen, maar voor dit totaalpakket en deze beeldkwaliteit ben je volgens ons bij de andere merken een pak duurder af.”

3/3
gerelateerde items