FWD vroeg aan drie lezers om een Sony S uitgebreid te testen en hun ervaringen op te tekenen. Hieronder vind je de bespreking van Martijn Leemans. Vind je dit de beste van de drie reviews, klik dan hier om naar Facebook te gaan en druk op de 'vind ik leuk'-knop. Je maakt dan zelf kans om een Sony S te winnen.

Onder de mensen die een van de lezerstesten van de Sony S leuk vinden, verloten we op 20 oktober 2011 om 23u59 een van de tablets (de andere twee lezersreviews vind je door hier en hier te klikken).

Sony heeft een tijdje de kat uit de boom gekeken op de tabletmarkt, maar het is zo ver: de Sony Tablet S is een feit! Sony wil een eigen koers varen en niet de zoveelste iPad-kloon op de markt gooien en daar zijn ze in geslaagd.

Het uiterlijk
Bij het openen van de doos wordt meteen duidelijk dat Sony het anders heeft aangepakt: het design verschilt van andere tablets op de markt. De Tablet S ziet er futuristisch uit en ligt daarenboven verbazingwekkend goed in de hand. Of je hem nu in landscape- of in portraitmodus vasthoudt, de tablet voelt steeds prettig aan. Het zachte reliëf op de achterkant van de tablet zorgt er voor dat deze niet uit je handen glijdt. Het geheel ziet er een beetje plastiekerig uit, maar voelt stevig aan.

De aansluitingen en knoppen zijn aan het zicht onttrokken. Dat komt het uitzicht ten goede, maar mensen met dikke vingers kunnen moeite hebben met de bediening van de volumeknoppen. De USB-aansluiting en het SD-kaartslot zitten goed beschermd achter een klepje, maar zijn helaas minder gemakkelijk te bereiken: als je hoofdtelefoon is ingeplugd is het onmogelijk om het klepje te openen, en een SD-kaartje in het apparaat steken en er weer uithalen is niet vanzelfsprekend. Eens ingeplugd, kan je het kaartje wel zonder zorgen laten zitten, want het zit goed beschermd achter het klepje.

De Tablet S heeft twee stereospeakers. De speakers zijn te klein om lage frequenties weer te geven, maar het geluid is aanvaardbaar. Het geluid vervormt licht als je de tablet vasthoudt  aangezien je met je handen de speakers bedekt.

Het scherm is onberispelijk: de kleuren zijn mooi en warm, de helderheid en het contrast zijn quasi perfect, al heeft de tablet net te weinig helderheid om hem buiten te gebruiken op een zonnige dag.