Toon alles (7)
Redactie  FWD

Donderdag 30 augustus – Pushing Boundaries Press Conference
Het Unpacked Event was slechts een voorproefje, want op de persconferentie worden de belangrijkste nieuwe Samsung producten voorgesteld. Op een leuke manier wordt afgewisseld tussen aanwezige sprekers en geprojecteerde beelden van vertegenwoordigers van de verschillende takken van Samsung. De focus ligt hier volledig op de Europese markt met een duidelijke nadruk op zuinige, energiebesparende producten.

Het wordt dan ook tijd om de beurs zelf eens te gaan bezoeken. De toegang is echter nog zeer beperkt aangezien er nog volop gebouwd wordt aan de verschillende standen. De zaagmachines en andere zware werktuigen staan in schril contrast met de hoogtechnologische snufjes in de hal, maar de werkmannen zijn deze manier van werken duidelijk gewoon en bouwen ongestoord verder.

Het hoogtepunt van de dag is de productbriefing, waar mensen van Samsung ons even de tijd geven om zelf aan de slag te gaan met enkele van de 'Mobile'-producten. Iedereen krijgt een Galaxy Note II in handen en kan naar hartenlust verkennen en ontdekken. Onder deskundige leiding van onder andere de vice-president worden we wegwijs gemaakt, waarna er nog tijd over is om gek te doen met de vele functies van deze Smartphone. Het is opvallend hoe toegankelijk de mensen van Samsung zijn, zelfs als je er rekening mee houdt dat dit een persvoorstelling is. Ook lastige vragen zoals “Waarom kan je niet telefoneren met de Galaxy Camera als die toch een SIM-kaart heeft?” worden zo eerlijk mogelijk beantwoord.

Na twee dagen zijn we voldoende vertrouwd met de producten van Samsung. Het wordt dan ook hoogtijd om wat andere standen te bezoeken, zodat we onze ervaringen bij Samsung kunnen kaderen in het geheel.
 

gerelateerde items