Toon alles (7)
Redactie  FWD

Vrijdag 31 augustus – De IFA beurs
Als we aankomen in de enorme Messe van Berlijn, kan het contrast niet groter zijn. De stellingen hebben plaats gemaakt voor prachtige verlichting en een kunstwerk van OLED-televisies. We worden nog een laatste keer rondgeleid in de Samsung-hal, waarbij we ook de Multiview van de OLED-televisie kunnen uitproberen. Het is zeker leuk dat mensen naar twee verschillende signalen kunnen kijken, maar het tekent toch een bijzonder asociaal beeld van de gemiddelde huiskamer.

Ondertussen is het beduidend drukker geworden, hoewel vandaag alleen maar de pers en de handelaars aanwezig zijn. De standen van grote namen zoals Sony en Philips zijn nu al een centrum van bedrijvigheid en iedereen wil de interessantste producten wel eens geprobeerd hebben.

Na verschillende standen bezocht te hebben, valt het toch op dat vele merken dezelfde trends volgen. Apps worden een belangrijk gegeven in de nieuwe generatie televisies, die allemaal wel iets 'smart' hebben. Men doet ook bijzonder veel moeite om nieuwe productcategorieën op te zoeken, zoals een 20-inch tablet, waardoor de grenzen tussen de categorieën alleen maar vager worden.
 


Kleinere merken proberen soms ook op andere manieren de aandacht te trekken, zo kan je enkele meiden in bikini gaan bewonderen die een hele dag in een jacuzzi doorbrengen met een waterdichte mp3-speler.

Boven alles is IFA echter gewoon enorm groot. Je kan op één dag bijzonder veel indrukken opdoen waardoor het risico van een overload niet onbestaande is. Al bij al zijn we toch blij dat we morgen niet meer op IFA zijn, als de deuren worden geopend voor het grote publiek.

Als leuke afsluiter mogen we ook nog naar de Marshall-persvoorstelling van de nieuwe Hanwell, de eerste Marshall-luidspreker, in de legendarische Hansa Tonstudios. Hoewel Marshall niet aanwezig is op IFA, hebben ze toch hun eigen draai gegeven aan het mediacircus. Zo krijgen we een korte maar prachtige presentatie van de nieuwe luidspreker met handige informatie als: "De Hanwell heeft een On/Off Switch met lampje en een volumeregelaar". Met de overweldigende specificatielijstjes van IFA in het achterhoofd is deze benadering een welkome afwisseling! Maar Marshall zou Marshall niet zijn als de muziek niet centraal stond, dus kwamen The Eagles of Death Metal even voordoen hoe je een echt feestje bouwt.

Een betere afsluiter voor ons bezoek konden we zelf niet verzinnen!
 

3/3
gerelateerde items