LG presenteert volgende week drie nieuwe OLED TV’s tijdens IFA 2015 in Berlijn. Daarbij is de 65/55EF950V ‘s werelds eerste platte 4K HDR (High Dynamic Range) OLED TV. Ook de curved OLED TV’s worden aangevuld met twee nieuwe modellen 4K HDR OLED TV’s: de 55EG920V en de 55EG910V.

Die laatste twee modellen zijn ultra dun: 4,8 millimeter op het dunste punt. Met een uitgebreide OLED TV line up in 2015, die wereldwijd bestaat uit negen modellen variërend in resolutie en soorten frames, wil LG de kijkervaring van OLED naar veel meer huiskamers brengen. OLED zorgt voor een betere zwart- en kleurweergave en is daarmee vooral geschikt voor HDR content, dat bekeken kan worden via zowel streaming als via externe bronnen. Lees hier alle ins en outs over OLED.

De nieuwe LG 4K OLED TV’s zijn uitgerust met webOS 2.0, LG’s meest recente Smart TV besturingssysteem. Het besturingssysteem moet de navigatie eenvoudiger, gebruiksvriendelijker en intuïtiever maken. Daarnaast start de TV ook sneller op en gebruikers kunnen het Launch Bar menu's naar wens personaliseren, waardoor ze sneller toegang hebben tot hun favoriete content. In samenwerking met audiospecialist Harman/Kardon werden ook nieuwe speakers ontwikkeld voor de LG 4K OLED TV’s.

“Iedereen die dit jaar onze nieuwste TV’s op IFA ziet zal overtuigd zijn dat HDR en OLED elkaar perfect aanvullen", vertelt Lee In-kyu, senior vice president en verantwoordelijk voor de TV en schermafdeling bij LG Home Entertainment Company. “De uitbreiding van ons 4K OLED TV gamma demonstreert dat OLED een blijver is en dat LG vastbesloten is om het voortouw te nemen voor wat betreft de TV toestellen van de toekomst.”

De nieuwe LG 4K OLED TV’s zullen in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn in de Benelux. De nieuwe line up is binnenkort te bewonderen op de LG-stand op IFA (4 tot en met 9 september) in hal 18 van de Berliner Messe.