LG is gestart met de verkoop van de eerste OLED TV met 4K (3840 x 2160) resolutie. De twee modellen van 77 inch en 65 inch (77EC980V en 65EC970V) hebben een gebogen scherm en vertonen beeld in 4K Ultra HD kwaliteit.

De OLED beeldschermtechnologie gaat gepaard met de 4K-resolutie speciaal gemaakt voor grote schermen. LG belooft daardoor scherpe beelden maar ook de mooiste kleurweergave. Het merk brengt deze technologie op korte termijn ook naar Nederlandse en Belgische winkels.

Zusterbedrijf LG Display ontwikkelde voor LG de Four-Colour Pixel WRGB technologie. De 33 miljoen sub-pixels brengen alle mogelijke kleuren tot leven in een oneindig contrast ratio, aldus het merk. De techniek is duizend keer sneller dan een LCD scherm en voorkomt bovendien flikkeren en vaagheden. Daarnaast stelt deze WRGB technologie LG in staat om als enige fabrikant Oled tv’s op grote schaal te kunnen produceren. De LG 4K Oled TV heeft ook de EISA overtuigd en werd bekroond met de ‘Best High-End TV’ award.  

Het is mogelijk om de toestellen aan de muur te bevestigen. Om de bioscoopervaring verder te versterken is het LG multi-channel Ultra Surround Sound System aan de toestellen toegevoegd. Dit audiosysteem is in samenwerking met Harman Kardon ontworpen en zorgt volgens LG voor een rijk en gedetailleerd geluid.

De LG 4K OLED TV is gebouwd rondom het webOS platform. Dit besturingssysteem biedt een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring met toegang tot een wereld aan entertainment.

Vanaf deze week is het in Korea mogelijk om pre-orders te plaatsen voor de 65- en 77-inch 4K OLED tv’s. Op korte termijn zullen de toestellen ook in Noord-Amerika en Europa beschikbaar zijn, waaronder in Nederland en België.