De langverwachte opvolger van de G3 is pas door LG voorgesteld. De voorspelbaar genaamde G4 komt eind mei naar de Benelux en zal een topmodel zijn die heel wat anders is dan de vlaggenschepen van de concurrenten.

Er is allereerst de aparte afwerking van de achterkant. Waar Apple, Samsung en Huawei gaan voor een metalen body, eventueel met achterkant uit een gehard glas, krijgen G4-kopers de keuze uit een losse metallic achterkant of eentje uit handgemaakt leder. Voor de lederen versie - beschikbaar in het mooi bruin of zwart - betaal je vijftig euro extra. Ook ongewoon: LG benadrukt dat het leder na een verloop van tijd zal verkleuren, wat een authentiek en uniek resultaat zou opleveren.

Wereldwijd zullen er verschillende kleurversies beschikbaar zijn, waaronder geel of bordeaux leder. Maar schijnbaar komen enkel de donker metallic versie en de twee donkere lederen uitvoeringen naar de Benelux. Of toch in eerste instantie.

LG blijft ook vasthouden aan een curved design. Na de G Flex 2 en de Magma, zal de G4 dus ook subtiel gebogen zijn. Dit moet het nieuwe vlaggenschip beter in de hand doen liggen. En nog een voordeel, zegt LG: "Het scherm is 20 procent robuuster dan een platte smartphone".

Ook op andere vlakken vaart LG een eigen koers. In tegenstelling tot de unibody-telefoons van Apple en Samsung, kan hier de batterij wel vervangen worden en is er een sleuf voor een geheugenkaart. Om dat laatste te benadrukken, doet LG een 64-GB kaartje cadeau aan iedereen die een voorbestelling plaatst voor de G4.