Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Nog lichtgevoeliger

Fotografie is een belangrijk verkoopselement bij smartphones. Het valt op dat naast megapixels nu ook de diafragma-opening een uithangbord is geworden bij veel fabrikanten. De diafragma-opening heeft immers een impact op de lichtgevoeligheid van een camera. Hoe groter de opening - uitgedrukt in een kleiner wordend cijfer - hoe beter de foto's zijn bij slechter licht.

Een grote diafragma-opening heeft overigens ook gevolgen voor de scherptediepte, maar bij de kleine sensors van smartphones valt dat minder op.

Bij de lancering van de Galaxy S6 pakte Samsung al uit met een diafragma-opening van f/1,9, LG doet er een schepje bovenop door f/1,8 te bieden. Het is moeilijk te zeggen wat de impact zal zijn. Goed nieuws is dat LG het zeer goede autofocussysteem met een laser van de G3 behoudt, net zoals de optische beeldstabilisatie. De camera achteraan krijgt 16 megapixel, drie megapixel meer dan bij de G3. Vooraan is er een obligate selfie-camera van 8 megapixel, toch ook behoorlijk veel.

Een Color Spectrum Sensor zou accuratere kleuren leveren, wat inderdaad bij veel telefoons een probleem is. Dikwijls zijn foto's gemaakt door smartphones bijvoorbeeld blauwer dan de kleuren die wij waarnemen.

LG gelooft ook dat mensen meer controle willen over hun smartphone-camera, en biedt daarom op de G4 een manuele modus. Daarbij kan je typische meer gevorderde camerafuncties aanpassen, zoals de ISO-waarde, sluitertijd, witbalans en belichtingscompensatie.

De nieuewe manuele cameramodus is een toevoeging bij versie 4.0 van de UX-interface, die LG boven op Android 5.1 legt. UX 4.0 heet nu gebruikersvriendelijker te zijn, met een verbeterde Smart Bulletin-meldingssysteem en een manier om snel een foto te nemen met twee tikken op de voor LG karakteristieke powerknop achteraan.

gerelateerde items