Elektronicagigant LG gaat waarschijnlijk een smartphone met 3D-scherm voorstellen tijdens het Mobile World Congress volgende maand. Op de uitnodigingen staat dat de fabrikant de pers mee wil nemen naar een "nieuwe dimensie".


Twee weken geleden liet James Choi, hoofd marketing bij LG, bovendien aan de website Pocket-lint weten dat in de nabije toekomst een werkend draagbaar 3D-toestel van LG zal worden voorgesteld.

Tijdens de voorbije CES-beurs toonde de elektronicagigant al een prototype. Het ging toen om een aanraakgevoelig scherm van 4,3 inch dat beelden in drie dimensies op je netvlies kan toveren zonder dat daar een speciaal brilletje voor nodig is. Het scherm maakt gebruik van parallaxtechnologie, dezelfde technologie die het scherm van de 3DS-console van Nintendo meer diepgang geeft.

LG Optimus 3D
Maar de grootste hint was misschien wel een foutje van de Nederlandse winkelketen The Phone House. Op diens website verscheen deze week een productpagina van de LG Optimus 3D, een voorheen onbekende smartphone. De pagina werd snel weer offline gehaald maar valt nog te bekijken via het cachegeheugen van Google. Dat meldt CNet.

Binnen twee weken weten we waarschijnlijk meer. Het Mobile World Congress, het grootste evenement rond mobiele technologie wereldwijd, vindt plaats van 14 tot 17 februari in Barcelona.